what did I get myself into? - Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 14 (permalink) Old 12-09-2012, 05:22 PM Thread Starter
My R6 eats me.
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 23
what did I get myself into?

well I don't think it's that bad but I could use some help.

Anyway, I installed a 2008 r6 into a 2005 yfz450 roller. after a day of messing with the wiring I got it to run. Note it didn't run very well. It started the first time, idled and then reved to the moon. next time it idles but when given throttle, it would die. I went into diag mode and made sure all the values were correct. The only codes that come up are 17 exup and 23 air pressure sensor but I'm working on those (I have the exup plug coming in the mail)
I continued to mess around with it and now it wont run.
Fuel pump works, has spark, turns over...

unfortunately I think I messed up some how. When I thought it wasn't getting enough fuel, I tried turning the key on and off a few times. This lead to the secondary injectors popping off the rail. How do I put those back together without them leaking?

for now I want to fix the leak before it goes up in flames

Additional info:
the bike is canadian
harness and ecu were purchased from an American bike to eliminate immobilizer
drewski604 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 12-09-2012, 05:25 PM
When in doubtThrottle out
 
mercenary's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kansas City, MO
Posts: 4,837
Bike: Always Under Construction
Quote:
Originally Posted by drewski604 View Post
Additional info:
the bike is Canadian
Found your problem

2009 YZF-R6
2010 Ninja 250

MCRA/CCS#81


Quote:
Originally Posted by doctorv
I was wrong.
Quote taken 7-16-15 @ 0640CDT
mercenary is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 12-09-2012, 05:25 PM
* * * Punisher * * *
 
daisbest's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: hudson, wisconsin
Posts: 1,251
Bike: 2005 raven R6
Re: what did I get myself into?

Quote:
Originally Posted by drewski604 View Post
well I don't think it's that bad but I could use some help.

Anyway, I installed a 2008 r6 into a 2005 yfz450 roller. after a day of messing with the wiring I got it to run. Note it didn't run very well. It started the first time, idled and then reved to the moon. next time it idles but when given throttle, it would die. I went into diag mode and made sure all the values were correct. The only codes that come up are 17 exup and 23 air pressure sensor but I'm working on those (I have the exup plug coming in the mail)
I continued to mess around with it and now it wont run.
Fuel pump works, has spark, turns over...

unfortunately I think I messed up some how. When I thought it wasn't getting enough fuel, I tried turning the key on and off a few times. This lead to the secondary injectors popping off the rail. How do I put those back together without them leaking?

for now I want to fix the leak before it goes up in flames

Additional info:
the bike is canadian
harness and ecu were purchased from an American bike to eliminate immobilizer
well that explains it

MODS:
* Roth industries smog block offs
* Zero gravity smoked DB
* Shermoto shorty levers
* Scotts steering damper
* 06 shorty muffler conv.
* 520 chain conv. -1/+2
* Factory pro +4 rotor
* BMC race filter
* Dunlop Q2's
* Dynojet Pc3
* 12k h.i.d kit

daisbest is offline  
post #4 of 14 (permalink) Old 12-09-2012, 08:45 PM Thread Starter
My R6 eats me.
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 23
Re: what did I get myself into?

Quote:
Originally Posted by daisbest View Post
well that explains it
guess real help is hard to find!
drewski604 is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 12-10-2012, 07:09 AM
Parts Pimp
 
ChiefSmokeDawg's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: JerZ
Posts: 26,240
Bike: 2002 R6, 2008 R6
Re: what did I get myself into?

Quote:
Originally Posted by drewski604 View Post
guess real help is hard to find!


If you gave more details about what you mean by messing with it, that would help.

The EXUP code and the intake temp sensor codes are common. The intake sensor is on the front of the bike in the ran air tract. You are most likely missing that piece.

EXUP, you can flash ECU or get an exup eliminator plug for.

What air filter are you running? What exhaust, or what kind of exhaust have you rigged up?

CONTACT/EMAIL ME HERE

R6 ECU FLASH Click Here



My 02 Thread My 08 Thread
RIP BALLISTIK: We miss you Ricky!!!
Ask about:-STAHLBUS- -WOODCRAFT- -MOTUL- -FERODO- -BRAKE TECH- -BMC- -Battery Tender-LEO VINCE- -NGK- -EBC- -Canyon Dancer-
ChiefSmokeDawg is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 12-10-2012, 07:29 AM
I eat my R6
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,916
Re: what did I get myself into?

Was the engine in working condition before the retrofit?

Nathan - #425 - 07 Yamaha R6
35 Motorsports, Vortex Racing, Pit Posse Motorsports, Spy Optics, Suomy Helmets, 614 Paintworx, Optimal Racing, GP Tech
Nationwide Children's Hospital/Ohio Motorcyclists for Children
The Retrofit Source
natedogg624 is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 12-10-2012, 03:54 PM Thread Starter
My R6 eats me.
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 23
Re: what did I get myself into?

yes the engine came from a running bike. As for more details the exhaust is a custom made header made from 1 1/2" mandrel pipe that goes into a can from a gsxr 600. It was fired up with open headers. As for the air filters, I tried fitting pods but realized they wont work due to the secondary injectors that sit inside. (I think thats why they came apart?) the wiring has been changed to a harness from an American 2009 model and the ecu is from a 2010.

When the bike was started, it idled high then reved out. The second time it idled but had no throttle response and died.

Could it be that I had the 2 tps plugs are in the wrong ones?

Thanks for any insight on this.
drewski604 is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 12-10-2012, 03:55 PM Thread Starter
My R6 eats me.
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 23
Re: what did I get myself into?

forgot to mention that I have a PCV on the way
drewski604 is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 12-10-2012, 07:32 PM
My Power band is blue
 
NorthShoreR6S's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Boston, MA
Posts: 2,341
Bike: 2009 sold,2008 R6 pink
Re: what did I get myself into?

http://trollface.biz/wp-content/uplo...emoticon-2.gif

I need a new sig, Can someone make me one please?
NorthShoreR6S is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 12-10-2012, 07:49 PM
UR B-hind Da 8 Ball
 
8Ball's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: East TN
Posts: 4,949
Bike: '03 R6, XR400, V-Star
Re: what did I get myself into?

Quote:
Originally Posted by NorthShoreR6S View Post
FIFY.....



I find a Soap Box comes in handy to get on my High Horse!
8Ball is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome