2005 r6 failed me today - need help - Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 62 (permalink) Old 01-13-2013, 10:58 AM Thread Starter
I eat my R6
 
JokerR605's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Florida
Posts: 541
Bike: 2005 R6 Red/Black
2005 r6 failed me today - need help

Hey guys..

I went out with my friends today for a nice ride because the weather called for it.

Not long into my ride my engine shuts off.. I turn it back on and it sounds really nasty(like a really old Harley) If I don't keep the rpms up it will stall.
I had to drive it home slowly.. it barely had any power... and my bike was smelling like oil.

Does this mean I have to buy 4 new coils and 4 new spark plugs?(very sad because I had 100 repairs to do this year on my home/car/and bike) and now another problem... smh


Bike has close to 40k miles on it.
Thanks for your help.
JokerR605 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 62 (permalink) Old 01-13-2013, 11:35 AM Thread Starter
I eat my R6
 
JokerR605's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Florida
Posts: 541
Bike: 2005 R6 Red/Black
Re: 2005 r6 failed me today - need help

If it is them, im not even going to bother replacing a single one.. I am going to replace all 4.
JokerR605 is offline  
post #3 of 62 (permalink) Old 01-13-2013, 12:35 PM
I eat my R6
 
1s1ks1x's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 722
Re: 2005 r6 failed me today - need help

there was a recall on coils not sure if the oh 5's had it but my oh 3 did. One would hope that's it. But that's a ton of miles. I've got 23k on one of mine and it has started to lose power. At 40 it may be time to freshin up the 6.
1s1ks1x is offline  
post #4 of 62 (permalink) Old 01-13-2013, 12:41 PM
I eat my R6
 
MurdaR6's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 138
Re: 2005 r6 failed me today - need help

the '05 did not have the recall on coils. check ur headers by spraying water on them that should give u an idea if u have a dead cylinder. look for the one where the water doesnt evaporate right away, that would be ur culprit
MurdaR6 is offline  
post #5 of 62 (permalink) Old 01-13-2013, 12:46 PM
MACGYVER 05 R6 NJ
 
hector113's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: central nj
Posts: 3,986
Re: 2005 r6 failed me today - need help

Does it sound like metal clanking. Burned oil smell dosent sound good.
hector113 is offline  
post #6 of 62 (permalink) Old 01-13-2013, 01:03 PM Thread Starter
I eat my R6
 
JokerR605's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Florida
Posts: 541
Bike: 2005 R6 Red/Black
Re: 2005 r6 failed me today - need help

Quote:
Originally Posted by MurdaR6 View Post
the '05 did not have the recall on coils. check ur headers by spraying water on them that should give u an idea if u have a dead cylinder. look for the one where the water doesnt evaporate right away, that would be ur culprit
I will try it as soon as I can

Quote:
Originally Posted by hector113 View Post
Does it sound like metal clanking. Burned oil smell dosent sound good.
yes.. it sounds like metal clanking...
JokerR605 is offline  
post #7 of 62 (permalink) Old 01-13-2013, 01:09 PM Thread Starter
I eat my R6
 
JokerR605's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Florida
Posts: 541
Bike: 2005 R6 Red/Black
Re: 2005 r6 failed me today - need help

could it be the CCT?
JokerR605 is offline  
post #8 of 62 (permalink) Old 01-13-2013, 01:11 PM
160MPH bike; 40MPH brain
 
Rapture's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: OC, CA
Posts: 172
Bike: 2005 YZF-R6
Re: 2005 r6 failed me today - need help

Could be the CCT or the engine may have been at the end of its life. Either do the water on headers trick as mentioned before or even better would be a compression/leak down check.

Best of luck
Rapture is offline  
post #9 of 62 (permalink) Old 01-13-2013, 03:06 PM Thread Starter
I eat my R6
 
JokerR605's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Florida
Posts: 541
Bike: 2005 R6 Red/Black
Re: 2005 r6 failed me today - need help

Quote:
Originally Posted by Rapture View Post
Could be the CCT or the engine may have been at the end of its life. Either do the water on headers trick as mentioned before or even better would be a compression/leak down check.

Best of luck
ok Ill try the trick tomorrow..

I have a hard time believing my engine is at the end of its life.. I rode it home 3 miles... and the engine only had 40k on it.. These engine should easily last 100k.

I take good care of my bike. Best fluids, and regular maintenance.

**I just want to make sure its the coils/plugs before I start spending $300 on all that stuff. I may order a CCT as well just to be sure because at this mileage it wouldn't hurt to replace. (I just don't know how to use the manual ones)
JokerR605 is offline  
post #10 of 62 (permalink) Old 01-13-2013, 07:45 PM Thread Starter
I eat my R6
 
JokerR605's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Florida
Posts: 541
Bike: 2005 R6 Red/Black
Re: 2005 r6 failed me today - need help

since my bike sounds pretty bad and it shuts off if I don't keep the RPMS up.. should I even turn on the bike long enough for my headers to get warm.. to do that test...??
JokerR605 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!!! failed MA inspection!!! AParreira9586 Appearance and Exterior Mods 1 03-21-2012 01:07 AM
Battery died today, failed push start... r6charcoal General Discussions 19 04-01-2011 12:07 AM
Failed MOT mx19 Appearance and Exterior Mods 9 02-26-2009 02:21 AM
ECU Failed =/ filetitan General Discussions 4 01-26-2009 11:34 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome