HELP!cant figure it out.. idle/vaccum/fuel ? - Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 11-07-2012, 02:57 PM Thread Starter
My R6 eats me.
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 5
Bike: 07 r6s
Angry HELP!cant figure it out.. idle/vaccum/fuel ?

So check this out!!!!!!
I have a 07 r6s with 05 fairings... So i wnet to change my fairings with the new ones i bought.. so i also painted my tank.. welllllll... i took the air box off in the mean time waiting for the paint to dry... and shot carb cleaner into the throttle body ... to spruce it up.. it was idling ruff! thought it might help.. so after insatlling everything back fairings and all i go to ride and it is running on 3 cyclinders! so i exam and find which one is not running by puttung water on ehxaust pipes.. so i change all spark plugs and take fuel injectors off to exsm them.. all is well.. so i take the cyclinders injector that wasnt running and put into another cyclinder... to see if it is faulty... cauz that would cause the cyclinder it is in now not to run.. also i changed the park plugs ..so put it all back together... all 4 cyclinders are running good and strong.. BUT>>>>>> now mi idle is sitting at 3,500/3,600 rpms...wtf? i exam idle screw... i unscrew it to were it is not even touchn the throttle... still 3,600 rpms... i now suspect a vaccum leak... so i spray carb cleaner around and it idled higher bearly i mean just bearly around the throttle boddy boots that conect to the mootor.. so i take off the throttle body and inspect boots.. they r perfect.. re install throttle body and connect everyhting.. still 3,600... wtf i am stumped... PLEASE HELP ME also i sprayed so carb cleaner around again after i put it back together.. AGAIN.. and in the front by the spark plugs there was a section that i sprayed by the 2nd plug (2nd plug from the left if u were sitting on the bike) and it idle bearly i mean just bearly again higher.. wtf could be up there by the plugs that might be causing a vaccum leak if at all a vaccum leak is the problem???? plzzzzzz help me...... plz thanks guys
kipmedford is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 11-07-2012, 03:10 PM
1 wheel R6
 
OCR6714's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Buena Park, Ca
Posts: 1,052
Bike: 05 R6, 07 R6
U can use a smoker to search for the leak or under the rear seat is a vacuum diagram

Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByMO Free1352329768.318729.jpg
Views:	9
Size:	111.8 KB
ID:	86422Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByMO Free1352329817.288325.jpg
Views:	10
Size:	124.9 KB
ID:	86423


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App

2005 R6
Team Yamaha Blue
OCR6714 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 11-07-2012, 03:19 PM Thread Starter
My R6 eats me.
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 5
Bike: 07 r6s
Re: HELP!cant figure it out.. idle/vaccum/fuel ?

thanks.. im gonna go look... but i have gone over it several times.. once more will not hurt tho... u think it could be ecu related or something?
kipmedford is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 11-07-2012, 03:21 PM Thread Starter
My R6 eats me.
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 5
Bike: 07 r6s
Re: HELP!cant figure it out.. idle/vaccum/fuel ?

just looked.. all connected properly? im stumped
kipmedford is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 11-07-2012, 04:09 PM
1 wheel R6
 
OCR6714's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Buena Park, Ca
Posts: 1,052
Bike: 05 R6, 07 R6
Is your throttle snapping all the way back? Maybe it's stuck in an open position?

Don't know how mechanically incline you are maybe take the air filter out and see if when the bike is on and idling if the throttle bodies are opened way up?

These are just guesses so if u fcuk it up don't blame me lol

Throttle sync issue?





Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App

2005 R6
Team Yamaha Blue
OCR6714 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 11-07-2012, 11:34 PM Thread Starter
My R6 eats me.
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 5
Bike: 07 r6s
Re: HELP!cant figure it out.. idle/vaccum/fuel ?

i figured it out..... i took all the fuel injectors off again... and put it back together slow and steedy... she worked... when i started her up she reved real fast and then down to normal idle but she fluctuates sometimes now like the idle will be at 1,250 rpm and then go to 2,00 rpm... and if i try to adjust the idle with the right side screw it will stay there or jump straight to and over 2,200.. i cant find no in between.. and its hard to get a good idle..i have to play with it every time i ride... wtf.. **** it at least its mobile
kipmedford is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cant figure this out flameoutgarrett Garage / Mechanical Help 5 03-27-2015 08:54 PM
2002 R6 -- Found this while removing some stuff off the bike (open vaccum line?) jnicola Exhaust and fuel delivery 3 03-31-2012 09:19 AM
06 R6s Idle/fuel issue Frasier14 Exhaust and fuel delivery 4 03-08-2012 06:31 PM
04 idle screw doesn't change the idle geeniusatwurk Garage / Mechanical Help 4 01-15-2010 09:05 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome