Question about a few issues. - Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 11-08-2012, 02:40 PM Thread Starter
2009 R6
 
Join Date: Jul 2011
Location: Vancouver, BC
Posts: 47
Bike: 2009 Yamaha R6
Question about a few issues.

I just have a few questions about some issues I noticed and hopefully someone here can help.

First thing is I have a 2009 R6 with about 3100 miles on it. I have noticed when the bike starts and is idling the rpm needle bounces very slightly. You can even hear it, is a tiny bit of rpm bounce normal, I never noticed it before.

The other question is regarding the battery. I started noticing after a ride my battery stopped being charged to a voltage of 12.4 (I have a Scorpio alarm that tells me the battery voltage when it arms). And now it seems to completely be drained in less then a week and only charges to 12.0 volts now after a ride. I have only had the bike for a year now so it seems a bit odd the battery would be dead already. Could this be anything else? I wouldn't think so since the bike does charge the battery but just not to the level it use to charge to.

Thanks guys
BMDJag is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 11-08-2012, 08:06 PM
"The Dude abides .. "
 
MELK-MAN's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: tampa
Posts: 4,633
Bike: 2008 yamaha R6 - 2 bikes
Re: Question about a few issues.

the battery could be toast. You say you had the bike a year, but how old is the battery?? it's an 09 bike. Also, use a multi meter on the battery terminals. you have to have 14vt when holding 5,000 rpm. ANY less, and the stator could be going. Not 13.5, not 13, not 13.7.. you need a solid 14vt at 5,000 rpm. The battery won't be charged below 5k.

MICHELIN, EBC, Proflow Technologies
Silkolene, JenningsGP, Engine Ice, Sharkskinz, Pit-Bull


Greg Melka - CCS roadracing and FTR harescrambles
www.facebook.com/greg.melka.1
My racin n' ridin youtube vids http://www.youtube.com/user/gregmelka?feature=mhee
MELK-MAN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HID issues AndrewLue2005 General Discussions 12 09-14-2010 03:31 AM
question on 00 and 01 wiring and headlight issues... scooterroo Garage / Mechanical Help 0 08-14-2010 07:21 PM
03 Issues jackiss2888 Garage / Mechanical Help 8 04-06-2008 08:54 PM
Issues... CBECK192002 Garage / Mechanical Help 3 04-16-2007 11:37 PM
06 R6 Oil issues mojo General Discussions 15 06-01-2006 02:44 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome