R6 2007 doesn't work except on neutral - Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums
 1Likes
  • 1 Post By tdoss1980
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 01-10-2017, 04:43 PM Thread Starter
My R6 eats me.
 
alaareda25's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 7
R6 2007 doesn't work except on neutral

Hello guys,
Any help please i have r6 2007 15000 miles and i was moving today and suddenly it turns off while holding clutch and it wont turn on first gear i gave it neutral and it works but if i gave it any gear it didnt work i left it for about 10 mins switched on neutral position and finally it moves how this can be fixed , i used kick stand and remove it but nothing happens ??
alaareda25 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 01-11-2017, 06:02 AM
Motosylum Racing #132
 
The Evil Twin's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: N. Virginia
Posts: 754
Bike: R6, ZX6, R1200, 400 XC-W
Re: R6 2007 doesn't work except on neutral

Any diagnostic codes? Sounds like the neutral switch, clutch switch or side stand switch.

2016 CCS MA Middleweight F40 Track Champion, #3 Formula 40, #3 Middleweight F40, #8 Middleweight GP, 2015 Crash n Burn Award, 2014 Sportsman Award, 2013 Amateur of the Year, 2012 Cornerworker of the Year

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

#132 Proudly representing DC-Moto.net,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
, and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
The Evil Twin is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 01-11-2017, 06:56 AM Thread Starter
My R6 eats me.
 
alaareda25's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 7
Code 18 and bike doesn't start except on neutral but if i switched or changed to 1st gear or 2nd gear it turn offf or switched off
alaareda25 is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 01-11-2017, 07:21 AM
nova r6
 
tdoss1980's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: northern va
Posts: 2,714
Bike: 05 r6 Camo/Orange
Re: R6 2007 doesn't work except on neutral

That sounds like the kickstand switch is going bad, the bike thinks the kickstand is down and cuts out as soon as you put it in gear.

Code 18 is the exup motor stuck btw
The Evil Twin likes this.

March 2014 Bike of the month

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


And yes that is all duct tape LOL


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
tdoss1980 is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 01-11-2017, 08:09 PM
Motosylum Racing #132
 
The Evil Twin's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: N. Virginia
Posts: 754
Bike: R6, ZX6, R1200, 400 XC-W
Re: R6 2007 doesn't work except on neutral

Never mind the neutral switch. That would not allow you to start it in neutral.

2016 CCS MA Middleweight F40 Track Champion, #3 Formula 40, #3 Middleweight F40, #8 Middleweight GP, 2015 Crash n Burn Award, 2014 Sportsman Award, 2013 Amateur of the Year, 2012 Cornerworker of the Year

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

#132 Proudly representing DC-Moto.net,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
, and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
The Evil Twin is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 01-12-2017, 12:31 AM Thread Starter
My R6 eats me.
 
alaareda25's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 7
Re: R6 2007 doesn't work except on neutral

Thank you but how to fix it ??
alaareda25 is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 01-12-2017, 05:52 AM
Motosylum Racing #132
 
The Evil Twin's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: N. Virginia
Posts: 754
Bike: R6, ZX6, R1200, 400 XC-W
Re: R6 2007 doesn't work except on neutral

Quote:
Originally Posted by alaareda25 View Post
Thank you but how to fix it ??
First you have to find out which it is. The link I dropped in the other thread of yours also has info on where to download a service manual. I'd look at the side stand switch first. You can jump it out pretty easily at the disconnect plug.

2016 CCS MA Middleweight F40 Track Champion, #3 Formula 40, #3 Middleweight F40, #8 Middleweight GP, 2015 Crash n Burn Award, 2014 Sportsman Award, 2013 Amateur of the Year, 2012 Cornerworker of the Year

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

#132 Proudly representing DC-Moto.net,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
, and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
The Evil Twin is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 01-12-2017, 05:53 PM
I eat my R6
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 694
Garage
If your bike has been in a crash it could be the wiring cut inside the rubber jacket. This happened to me.
yamahacrazy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tach doesn't work... elizukowski General Discussions 1 07-25-2014 09:31 PM
My motorcycle doesn't work! Hazem.R6 Garage / Mechanical Help 16 10-09-2012 02:12 PM
speedometer doesn't work dirtymike72 General Discussions 6 07-07-2011 03:13 PM
Why Doesn't The Neutral Light Come On If You Stall? schrec44 New Member Section 7 07-23-2008 09:56 AM
Why doesn't the memberlist work? SolaceRye Site Announcements and News 3 09-18-2003 07:25 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome