Revving my engine then it dies?? - Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 02-24-2010, 02:24 AM Thread Starter
Ninja Rider
 
tolson's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 384
Bike: 2006 R6 Raven
Revving my engine then it dies??

I installed a powercommander 3 awhile ago and uploaded a two brothers exhaust map on it...i hooked everything up and started my bike up..

First thing i noticed is that i had to give the bike extra gas in order to start up...((however not when the bike was all warmed up))

But then the worse part is when i revved my engine up high enough the rpms would drop back down so low that the engine shut off on me.... But then when the bike was really warm and i did the same the the bike would go down to low low rpms but just hang in there and not turn off..

I have a m4 slip on exhaust and there werent any maps for it...so i just uploaded that two brothers slip on exhaust map instead..

When i tried to upload any other maps i could not connect any more for some reason and i tired to restart and everything still no luck...

Does anyone know why my bike is doing this?? it never use to before..does this mean its a shitty map or what?

Any help would be greatly appreciated...(let me know if u need any more info on the situation)
tolson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 02-24-2010, 07:07 AM
UR B-hind Da 8 Ball
 
8Ball's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: East TN
Posts: 4,952
Bike: '03 R6, XR400, V-Star
Re: Revving my engine then it dies??

The map isn't working for you. It probably needs more fuel in the lower RPM range at 0% throttle. If you are unfamiliar with changing maps, try another one. If you have a PC III, you can try adjusing the low range with the buttons, but that is not as precise, as it changes the map for the entire RPM range at all throttle positions.



I find a Soap Box comes in handy to get on my High Horse!
8Ball is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 02-24-2010, 07:18 AM
Original Member-Vendor

 
Agg2001's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: www.AggRacing.com, TX-USA
Posts: 30,406
Bike: 2007 R6, 2005 CRF250r
Send a message via AIM to Agg2001 Send a message via MSN to Agg2001 Send a message via Yahoo to Agg2001
Re: Revving my engine then it dies??

i was about to say the opposite. i think you're too fat at idle/low throttle. when i installed my bazzaz, the first few boxes changed from 0 to +15% (so it added 15% more fuel than stock). had this same problem until it got warmed up, and even then it still happened every now and then. after i leaned it WAY out at the bottom (back down to zero or -5%), she ran (and still does run) like a top. never had the problem again. good luck man.



High-end, AFFORDABLE, parts and accessories for your bike!

ALWAYS free shipping to the USA, with 1-3 day delivery times.


Agg2001 is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 02-24-2010, 07:38 AM
UR B-hind Da 8 Ball
 
8Ball's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: East TN
Posts: 4,952
Bike: '03 R6, XR400, V-Star
Re: Revving my engine then it dies??

Quote:
Originally Posted by Agg2001 View Post
i was about to say the opposite. i think you're too fat at idle/low throttle. when i installed my bazzaz, the first few boxes changed from 0 to +15% (so it added 15% more fuel than stock). had this same problem until it got warmed up, and even then it still happened every now and then. after i leaned it WAY out at the bottom (back down to zero or -5%), she ran (and still does run) like a top. never had the problem again. good luck man.
That is entirely possible it could go either way. Most of the "downloaded maps" don't have any changes to the 0% column. It all depends on the difference between the bike/pipe combinations.

So to the OP, try going both ways and see what works.



I find a Soap Box comes in handy to get on my High Horse!
8Ball is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 02-24-2010, 09:42 AM Thread Starter
Ninja Rider
 
tolson's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 384
Bike: 2006 R6 Raven
Re: Revving my engine then it dies??

ok yeah well hopefully i can connect it to my laptop...ive been having so much trouble getting it connected...

I think what im going to do is to reinstall the pc3 application thing and download it again from their website.. hopefully something will work otherwise is there a way to replace the USB plug on them?

I think but not positive, that there were one or two little gold metal connectors on the pc3 plug that came out and now it cant make a good connection anymore :\
tolson is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 03-01-2010, 11:46 AM
Just made this great wheelie.. did you see it?!
 
R6ShockSquad's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: ottawa, Ontario Canada
Posts: 37
Bike: 2007 r6
Re: Revving my engine then it dies??

I"m currently having the same problem, this is after I installed my yoshi r55 full exhaust. It idles rough, then when I give it some gas, it dies on me. I then installed the pc3 and downloaded the factory map for the exhaust, and still the same problem, did you have any luck figuring out the problem.
R6ShockSquad is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 03-01-2010, 12:12 PM
Just made this great wheelie.. did you see it?!
 
R6ShockSquad's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: ottawa, Ontario Canada
Posts: 37
Bike: 2007 r6
Re: Revving my engine then it dies??

I got it to stop stalling at least by setting the all 0 throttle position to 0. Still have to fix the rough idle, Thanx for the tip guys
R6ShockSquad is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BMC vs K&N vs GYTR vs Pipercross Air Filter Rsexxyy Product Reviews 57 06-06-2014 09:52 AM
speedo dies then tach dies then engine! c0de 11 14 46 RRedR6 Garage / Mechanical Help 8 07-17-2008 06:42 PM
Engine problems, dies after hard use... fatts Garage / Mechanical Help 0 07-24-2006 04:20 PM
'06 Engine Dies? Race-R6 General Discussions 5 04-06-2006 01:24 PM
Help, shift and the engine dies? draconianruler Garage / Mechanical Help 4 04-16-2004 09:39 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome