Bike won't start...another one. - Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 43 (permalink) Old 09-30-2012, 11:17 AM Thread Starter
My R6 is trouble.
 
topherchris's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 947
Bike: 2007 R6 - 2006 R1
Bike won't start...another one.

Was running fine to ride over to tech and fill up, I pulled away and it started sounding louder and lower, sputtering a little bit. The bike stalled, restarted then did the same thing and stalled. It won't start now and is throwing a Code 46, it will crank all day though and very once in a while make an attempt to start. I've been searching and can't seem to find anything relevant. Quick replies are appreciated, I'm wasting track time.


Sent from my Motorcycle iPhone app
topherchris is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 43 (permalink) Old 09-30-2012, 11:21 AM Thread Starter
My R6 is trouble.
 
topherchris's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 947
Bike: 2007 R6 - 2006 R1
I unplugged the PC3 thinking that could be the problem...no cigar.


Sent from my Motorcycle iPhone app
topherchris is offline  
post #3 of 43 (permalink) Old 09-30-2012, 11:29 AM Thread Starter
My R6 is trouble.
 
topherchris's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 947
Bike: 2007 R6 - 2006 R1
Also tried push starting...nothing.
Stator tests fine, battery voltage is fine also.


Sent from my Motorcycle iPhone app
topherchris is offline  
post #4 of 43 (permalink) Old 10-16-2012, 05:51 PM Thread Starter
My R6 is trouble.
 
topherchris's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 947
Bike: 2007 R6 - 2006 R1
Changed the tank and fuel pump out, didn't put gas in or try to start...still throws code 46.


Sent from my Motorcycle iPhone app
topherchris is offline  
post #5 of 43 (permalink) Old 10-16-2012, 05:58 PM
Pastor of Muppets
 
yuengling910's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: MA
Posts: 1,378
Bike: 07 R6S, 05 WR250F
Re: Bike won't start...another one.

Is the fuel pump getting power?
yuengling910 is offline  
post #6 of 43 (permalink) Old 10-16-2012, 06:01 PM Thread Starter
My R6 is trouble.
 
topherchris's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 947
Bike: 2007 R6 - 2006 R1
Yes, I can hear it.


Sent from my Motorcycle iPhone app
topherchris is offline  
post #7 of 43 (permalink) Old 10-16-2012, 06:38 PM
Pastor of Muppets
 
yuengling910's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: MA
Posts: 1,378
Bike: 07 R6S, 05 WR250F
Re: Bike won't start...another one.

Checked fuses and throttle body electrical connectors?

2nd gen manual says code 46 is improper voltage to FI system relay. Not sure if it's the same on 3rd gen.
yuengling910 is offline  
post #8 of 43 (permalink) Old 10-16-2012, 07:04 PM Thread Starter
My R6 is trouble.
 
topherchris's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 947
Bike: 2007 R6 - 2006 R1
Yep...everything checks, I'm at a complete loss. Which is the FI relay?


Sent from my Motorcycle iPhone app
topherchris is offline  
post #9 of 43 (permalink) Old 10-16-2012, 08:30 PM
Two Bro's=ORGASM *nohomo*
 
toysareforboys's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Whitby, Ontario, Kanada
Posts: 3,305
Bike: 07 R1
Re: Bike won't start...another one.

When you say you disconnected the PC3, did you physically remove it and re-connect everything like stock?

Do you have your service manual? http://ecuflashking.com/r1/manuals/

It goes into detailed tests for the fuel injection system.

-Jamie M.

toysareforboys is offline  
post #10 of 43 (permalink) Old 10-16-2012, 11:33 PM Thread Starter
My R6 is trouble.
 
topherchris's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 947
Bike: 2007 R6 - 2006 R1
Yes I completely disconnected it and hooked it up OEM, I think it was actually your reply to a thread where that was the cure that prompted me to do that! I'm going through the manual now, I just swapped out the regulator and still 46.


Sent from my Motorcycle iPhone app
topherchris is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help, bike won't start xracer Garage / Mechanical Help 6 05-20-2012 01:32 PM
Bike won't start, or will barely start but dies tkc Garage / Mechanical Help 13 10-12-2011 01:35 PM
Bike will not start Riztnack Garage / Mechanical Help 5 04-02-2010 01:53 PM
Bike Won't Start jmk1223 Garage / Mechanical Help 10 03-27-2010 10:11 AM
Help new bike won't start R6_AT_Kobra General Discussions 10 03-05-2006 06:21 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome