speed problems... then hesitation - Page 2 : Yamaha R6 : R6 Forum

» Insurance
» Sponsors
» Yamaha YZF R6 Prices
Go Back   Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums > R6 Related Discussion > Garage / Mechanical Help

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-17-2012, 09:47 AM   #11
Silversun262
Black On Black Is Back
 
Silversun262's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 132
Did you get it fixed? I'm having a similar issue. Just started yesterday out nowhere.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
Silversun262 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-17-2012, 11:09 AM   #12
tekk220
Just made this great wheelie.. did you see it?!
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 95
Re: speed problems... then hesitation

Quote:
Originally Posted by Silversun262 View Post
Did you get it fixed? I'm having a similar issue. Just started yesterday out nowhere.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
Ya man... I changed all the ignition coils and now runs just like new !! I turned the bike on for 2 or 3 minutes and then sprayed the headers with water. One pipe didn't evaporate the water so one cylinder wasn't firing at all. Checked the olms on the ignition coils and that one was way off spec. The other 3 were off spec also. So I changed all 4 and now all better
tekk220 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 11:22 AM   #13
Silversun262
Black On Black Is Back
 
Silversun262's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 132
Quote:
Originally Posted by tekk220 View Post
Ya man... I changed all the ignition coils and now runs just like new !! I turned the bike on for 2 or 3 minutes and then sprayed the headers with water. One pipe didn't evaporate the water so one cylinder wasn't firing at all. Checked the olms on the ignition coils and that one was way off spec. The other 3 were off spec also. So I changed all 4 and now all better
Werd. Looks like a bike fix night if I can get my hands on some new coils today. Effers ain't cheap.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
Silversun262 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 11:25 AM   #14
tekk220
Just made this great wheelie.. did you see it?!
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 95
Re: speed problems... then hesitation

Quote:
Originally Posted by Silversun262 View Post
Werd. Looks like a bike fix night if I can get my hands on some new coils today. Effers ain't cheap.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
I got mine online from babbits.. cheapest I found them for... And it was still expensive lol
tekk220 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 06:26 PM   #15
Silversun262
Black On Black Is Back
 
Silversun262's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 132
Re: speed problems... then hesitation

Tested mine today. Seem to be in spec, but not consistent. #3 primary is much higher then the others at .4, so I'm thinking that one may be the offender. Any input from anyone? Sorry to highjack, but is still on topic

Coils

1- 5.50. .2
2- 5.06. .2
3- 5.35. .4
4- 5.36. .2
Silversun262 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 11:26 PM   #16
tekk220
Just made this great wheelie.. did you see it?!
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 95
Re: speed problems... then hesitation

Hmmm... Turn the bike on for a few minutes and spray the headers with water using a spray bottle... See if one doesn't evaporate water at the same rate as the others. If the same header with the odd coil evaporates slower than the others then you have 2 things pointing at getting a new coil.
tekk220 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2012, 08:59 AM   #17
Silversun262
Black On Black Is Back
 
Silversun262's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 132
Re: speed problems... then hesitation

Quote:
Originally Posted by tekk220 View Post
Hmmm... Turn the bike on for a few minutes and spray the headers with water using a spray bottle... See if one doesn't evaporate water at the same rate as the others. If the same header with the odd coil evaporates slower than the others then you have 2 things pointing at getting a new coil.
Yeah sorry, for got to say what I have done.

1 replaced spark plugs
2. all header pipes hot (equal evaporation)
3. cleanedTPS
4. new gas

Mods
1 PC3 with new map (considering loading the old one back in)
2. slide stops
3. smog block off
4. devil high mount
5. 31K miles
6. KN
Silversun262 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2012, 11:42 AM   #18
tekk220
Just made this great wheelie.. did you see it?!
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 95
Re: speed problems... then hesitation

Quote:
Originally Posted by Silversun262 View Post
Yeah sorry, for got to say what I have done.

1 replaced spark plugs
2. all header pipes hot (equal evaporation)
3. cleanedTPS
4. new gas
i did all the same first as well.. when my bike was running bad but not horrible it was still getting spark and all header tubes were equal. it was when 1 ign coil stopped working all together that the header tube stayed cold and the bike ran like complete shit. i would say change the 1 coil... cheapest option left and might fix it. also.... did you get your valves checked yet? you are supposed to at around 24k miles.
tekk220 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2012, 02:45 PM   #19
Silversun262
Black On Black Is Back
 
Silversun262's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 132
Re: speed problems... then hesitation

Quote:
Originally Posted by tekk220 View Post
i did all the same first as well.. when my bike was running bad but not horrible it was still getting spark and all header tubes were equal. it was when 1 ign coil stopped working all together that the header tube stayed cold and the bike ran like complete shit. i would say change the 1 coil... cheapest option left and might fix it. also.... did you get your valves checked yet? you are supposed to at around 24k miles.
Did valves at about 20K. Gonna replace all 4. Found a deal on 4 used. we'll see.
Silversun262 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MY00 low speed hesitation problem Tucker_82 Garage / Mechanical Help 6 08-25-2012 05:27 AM
Any problems with hesitation at 7,500 rpms until 8,200? CollinR6 Exhaust and fuel delivery 1 07-21-2009 06:17 PM
2 problems... hesitation and tranny noise joker1254 Garage / Mechanical Help 0 09-09-2007 12:34 PM
speed problems JonesSoda87 Garage / Mechanical Help 4 06-15-2007 09:17 AM
06 speed sensor problems? motox_315 General Discussions 0 05-17-2007 12:23 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 05:15 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum