HELP! 06 R6 Dies on cold start and wont idle - Page 7 : Yamaha R6 : R6 Forum

» Insurance
» Sponsors
» Yamaha YZF R6 Prices
Go Back   Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums > R6 Community Topics > General Discussions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-22-2012, 07:34 PM   #61
Pipelinz
Tracers work both ways
 
Pipelinz's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Victoria, BC
Posts: 287
Bike: 04 R6 (Sold) 06 R6R
Re: HELP! 06 R6 Dies on cold start and wont idle

Quote:
Originally Posted by Ryan5544 View Post
Fcuk, I don't know.

Just thinking out loud... Make 100 percent sure your exhaust is connected and bolted down fully everywhere? O2 bung?

Might as well leave no stone unturned, before it goes in.. The injectors.. Who knows.
Yeah, gonna check the how-to's and maybe run through what i can before Saturday. Thanks, sounds like nasty weather out there, good luck! I'll keep updating this as it sounds like other guys have been experiencing this as well.
__________________
"If it's stupid but it works, it isn't stupid."

“Out of every one hundred men in battle, ten shouldn't even be there, eighty are just targets, nine are the real fighters, and we are lucky to have them, for they make the battle. Ah, but the one, one is a warrior, and he will bring the others back.” ― Heraclitus
Pipelinz is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-25-2012, 02:02 PM   #62
mknuchell
live to ride
 
mknuchell's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Moses Lake, Washington
Posts: 389
Bike: 07 R6 charcoal
Send a message via Skype™ to mknuchell
And after the shop the bike is....

A. Fixed
B. Still broken

?

Everybody enjoys multiple choice questions over fill in the blank
mknuchell is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 12:45 PM   #63
Pipelinz
Tracers work both ways
 
Pipelinz's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Victoria, BC
Posts: 287
Bike: 04 R6 (Sold) 06 R6R
Re: HELP! 06 R6 Dies on cold start and wont idle

Sorry for the delay in this, was in the shop a bit longer than anticipated.

Okay so here it is.........shouldn't surprise anyone, it was the valves! The shop did a full adjustment and she purrs like a kitten now and life is soooo good again

So for anyone who has this issue in the future, see OP for the symptoms and I would recommend get your valves checked. Even though I only have 29,000 km on it (~1800miles), it was still the valves. They actually detected some knocking as well, which pointed to the valves right away I guess. I couldn't hear it at all until they pointed it out to me. Anyway, they cut me a good deal on the price ($270.00) so life is great now.

I did get some video of the problem before I got it fixed that I will post in the proper forum to help anyone else in the future diagnose their issue. Thank you to everyone who contributed to this post, I really appreciate your help and the confidence to do my own troubleshooting. Thanks to all of you.
__________________
"If it's stupid but it works, it isn't stupid."

“Out of every one hundred men in battle, ten shouldn't even be there, eighty are just targets, nine are the real fighters, and we are lucky to have them, for they make the battle. Ah, but the one, one is a warrior, and he will bring the others back.” ― Heraclitus
Pipelinz is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 05:42 PM   #64
Ryan5544
Suk it, Lee
 
Ryan5544's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 19,029
Re: HELP! 06 R6 Dies on cold start and wont idle

:yea
Ryan5544 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 05:57 PM   #65
Pipelinz
Tracers work both ways
 
Pipelinz's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Victoria, BC
Posts: 287
Bike: 04 R6 (Sold) 06 R6R
Re: HELP! 06 R6 Dies on cold start and wont idle

Quote:
Originally Posted by Ryan5544 View Post
:yea
Yeah dude, I'm pretty pumped. You get your sorted out yet? I know you were waiting for parts.
__________________
"If it's stupid but it works, it isn't stupid."

“Out of every one hundred men in battle, ten shouldn't even be there, eighty are just targets, nine are the real fighters, and we are lucky to have them, for they make the battle. Ah, but the one, one is a warrior, and he will bring the others back.” ― Heraclitus
Pipelinz is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 07:35 PM   #66
Ryan5544
Suk it, Lee
 
Ryan5544's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 19,029
Quote:
Originally Posted by Pipelinz View Post
Yeah dude, I'm pretty pumped. You get your sorted out yet? I know you were waiting for parts.
Ah, got the motor together.. Started to put it back in tonight, didn't get far - got sick of it and went home for a nap.


Been sick as a dog lately, haven't had motivation for shit.


Stoked you got it fixed though! That means there's hope for the rest of us!

Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
Ryan5544 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 08:09 PM   #67
Pipelinz
Tracers work both ways
 
Pipelinz's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Victoria, BC
Posts: 287
Bike: 04 R6 (Sold) 06 R6R
Re: HELP! 06 R6 Dies on cold start and wont idle

That sucks, hope you feel better. Good luck man. I hope it fixes your issue as well. Keep me posted if you can. Curious to see how yours turns out.
__________________
"If it's stupid but it works, it isn't stupid."

“Out of every one hundred men in battle, ten shouldn't even be there, eighty are just targets, nine are the real fighters, and we are lucky to have them, for they make the battle. Ah, but the one, one is a warrior, and he will bring the others back.” ― Heraclitus
Pipelinz is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 08:57 PM   #68
Ryan5544
Suk it, Lee
 
Ryan5544's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 19,029
Thanks man.

Actually went and got myself a big lemon tea, and going to go see if I can't maneuver it in.




Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
Ryan5544 is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2013, 09:12 AM   #69
loo1zero
My R6 dodges mattresses!!
 
Join Date: Dec 2012
Location: Puente Hills
Posts: 9
Bike: R6
Re: HELP! 06 R6 Dies on cold start and wont idle

Quote:
Originally Posted by Pipelinz View Post
Sorry for the delay in this, was in the shop a bit longer than anticipated.

Okay so here it is.........shouldn't surprise anyone, it was the valves! The shop did a full adjustment and she purrs like a kitten now and life is soooo good again

So for anyone who has this issue in the future, see OP for the symptoms and I would recommend get your valves checked. Even though I only have 29,000 km on it (~1800miles), it was still the valves. They actually detected some knocking as well, which pointed to the valves right away I guess. I couldn't hear it at all until they pointed it out to me. Anyway, they cut me a good deal on the price ($270.00) so life is great now.

I did get some video of the problem before I got it fixed that I will post in the proper forum to help anyone else in the future diagnose their issue. Thank you to everyone who contributed to this post, I really appreciate your help and the confidence to do my own troubleshooting. Thanks to all of you.
Yeap Valves was my problem too
but manual shows valve Clearance as one Of your Checklist in the trouble shooting section Page 9-1
loo1zero is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2013, 12:12 PM   #70
mknuchell
live to ride
 
mknuchell's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Moses Lake, Washington
Posts: 389
Bike: 07 R6 charcoal
Send a message via Skype™ to mknuchell
Same exact symptoms so naturally it was the valves for me... Only took me a year to troubleshoot. Damn . All 4 exhaust valves were out extremely bad.
mknuchell is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
07 r6 rough idle then stalls on cold start t_kreutzberg Garage / Mechanical Help 50 05-26-2014 05:43 AM
low idle,misfiring, and dieing on a cold start darksithis1122 Garage / Mechanical Help 0 07-12-2012 05:49 PM
07 r6 rough idle then stalls on cold start t_kreutzberg Exhaust and fuel delivery 3 05-20-2011 01:46 PM
07 R6 Dies Instantly On Cold Start KrazyTurbo Garage / Mechanical Help 17 12-19-2009 01:07 PM
Cold start engines dies Atlanta Braves Baby! Garage / Mechanical Help 13 08-01-2007 01:50 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 03:00 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum
R6-Forum.com is an independent Yamaha enthusiast website. Content on R6-Forum.com is generated by its users and R6-Forum.com is not in any way affiliated with Yamaha Motor Corporation, U.S.A.