Bike won't start...another one. : Yamaha R6 : R6 Forum

» Insurance
» Sponsors
» Yamaha YZF R6 Prices
Go Back   Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums > R6 Related Discussion > Exhaust and fuel delivery

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-30-2012, 11:17 AM   #1
topherchris
My R6 is trouble.
 
topherchris's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 894
Bike: 2007 R6 - 2006 R1
Bike won't start...another one.

Was running fine to ride over to tech and fill up, I pulled away and it started sounding louder and lower, sputtering a little bit. The bike stalled, restarted then did the same thing and stalled. It won't start now and is throwing a Code 46, it will crank all day though and very once in a while make an attempt to start. I've been searching and can't seem to find anything relevant. Quick replies are appreciated, I'm wasting track time.


Sent from my Motorcycle iPhone app
topherchris is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-30-2012, 11:21 AM   #2
topherchris
My R6 is trouble.
 
topherchris's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 894
Bike: 2007 R6 - 2006 R1
I unplugged the PC3 thinking that could be the problem...no cigar.


Sent from my Motorcycle iPhone app
topherchris is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 11:29 AM   #3
topherchris
My R6 is trouble.
 
topherchris's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 894
Bike: 2007 R6 - 2006 R1
Also tried push starting...nothing.
Stator tests fine, battery voltage is fine also.


Sent from my Motorcycle iPhone app
topherchris is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2012, 05:51 PM   #4
topherchris
My R6 is trouble.
 
topherchris's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 894
Bike: 2007 R6 - 2006 R1
Changed the tank and fuel pump out, didn't put gas in or try to start...still throws code 46.


Sent from my Motorcycle iPhone app
topherchris is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2012, 05:58 PM   #5
yuengling910
Pastor of Muppets
 
yuengling910's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: FL
Posts: 1,214
Bike: 07 R6S
Re: Bike won't start...another one.

Is the fuel pump getting power?
yuengling910 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2012, 06:01 PM   #6
topherchris
My R6 is trouble.
 
topherchris's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 894
Bike: 2007 R6 - 2006 R1
Yes, I can hear it.


Sent from my Motorcycle iPhone app
topherchris is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2012, 06:38 PM   #7
yuengling910
Pastor of Muppets
 
yuengling910's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: FL
Posts: 1,214
Bike: 07 R6S
Re: Bike won't start...another one.

Checked fuses and throttle body electrical connectors?

2nd gen manual says code 46 is improper voltage to FI system relay. Not sure if it's the same on 3rd gen.
yuengling910 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2012, 07:04 PM   #8
topherchris
My R6 is trouble.
 
topherchris's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 894
Bike: 2007 R6 - 2006 R1
Yep...everything checks, I'm at a complete loss. Which is the FI relay?


Sent from my Motorcycle iPhone app
topherchris is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2012, 08:30 PM   #9
toysareforboys
Two Bro's=ORGASM *nohomo*
 
toysareforboys's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Whitby, Ontario, Kanada
Posts: 3,236
Bike: 07 R1
Re: Bike won't start...another one.

When you say you disconnected the PC3, did you physically remove it and re-connect everything like stock?

Do you have your service manual? http://ecuflashking.com/r1/manuals/

It goes into detailed tests for the fuel injection system.

-Jamie M.
__________________
toysareforboys is online now   Reply With Quote
Old 10-16-2012, 11:33 PM   #10
topherchris
My R6 is trouble.
 
topherchris's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 894
Bike: 2007 R6 - 2006 R1
Yes I completely disconnected it and hooked it up OEM, I think it was actually your reply to a thread where that was the cure that prompted me to do that! I'm going through the manual now, I just swapped out the regulator and still 46.


Sent from my Motorcycle iPhone app
topherchris is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help, bike won't start xracer Garage / Mechanical Help 6 05-20-2012 01:32 PM
Bike won't start, or will barely start but dies tkc Garage / Mechanical Help 13 10-12-2011 01:35 PM
Bike will not start Riztnack Garage / Mechanical Help 5 04-02-2010 01:53 PM
Bike Won't Start jmk1223 Garage / Mechanical Help 10 03-27-2010 10:11 AM
Help new bike won't start R6_AT_Kobra General Discussions 10 03-05-2006 06:21 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 02:41 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum