2001 R6 Electrical problems, please help! - Page 2 - Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 14 (permalink) Old 05-08-2018, 01:08 PM
My R6 eats me.
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 6
I have a 2003 r6 and the battery doesn't sum to charge it is a new battery I had my front indicators off cuz I took off th side plastic don't know if it's my mind but when I plug them back in the rear indicators stop working even the invotor light on the dash stops for a sec and takes back whenever it want also the battery losses charge completely and bike doesn't start sometime have to be charging the battery every time with charger was wondering does the rectifier have a plug it some please give me some ideas
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 14 (permalink) Old 05-08-2018, 03:22 PM
I eat my R6
 
Join Date: Dec 2014
Location: Southwest Ohio
Posts: 1,190
Bike: 2008 Yamaha YZF-R6s Stock
Re: 2001 R6 Electrical problems, please help!

Quote:
Originally Posted by MATT2P View Post
.................................................. ...................................... took her out yesterday and ................. had a rear bearing blow out ......................
Can't say I've ever heard of that. The other fellas might have some tips or insight for what may have caused that... whether that was improper installation, over-torquing, bent swing arm or whatever.

Looks like there are a number of threads on the subject though...

To view links or images in this forum your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in this forum your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
Intuit is offline  
post #13 of 14 (permalink) Old 06-12-2018, 08:50 PM Thread Starter
My R6 eats me.
 
Join Date: Apr 2018
Location: Minnesota
Posts: 18
Bike: 2005 Yamaha R6
Re: 2001 R6 Electrical problems, please help!

I apologize, I didn't have access to this account for a while but anyways, I have an update. Hopefully this thread will help somebody. I know I've found lots of answers by reading through forum threads. Anyways, I turned out to not be good for the season. The bike was good for about 1,000 miles and then it died once again and left me stranded...again, so I went ahead and replaced the stator and rectifier, and because this bike is cursed, the new rectifier turned out to be a faulty unit. Luckily I threw a multimeter on before riding and saw that I was getting around 18V to the battery, so I ordered another new rectifier and now I'm getting a normal reading that ranges between 14.0-14.4....Although I notice with my headlights on it ranges anywhere from between 13.5-14.2, does anybody know if this is normal? Other than that my bike is finally all back to about normal after one hellish road of pain and agony, and again thanks to everybody that replied with help!
MATT2P is offline  
 
post #14 of 14 (permalink) Old 06-14-2018, 07:25 PM
My R6 eats me.
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 9
When you were having issues with your bike, was it a no crank or no start? I have an 02 r6 with a no start, fuel system and ignition system test good. I've been told that its likely my cdi, which is strange, or my stator, which I just replaced.
BenPretty is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrical Problems. elizukowski General Discussions 1 07-25-2014 04:19 PM
'99 R6 Electrical Problems ezekielvictor Garage / Mechanical Help 0 10-26-2009 01:21 PM
electrical problems. jshirley120 Garage / Mechanical Help 5 03-19-2008 03:37 PM
Electrical problems with a 01 R6... junglelogic Garage / Mechanical Help 15 04-03-2007 06:59 PM
Electrical Problems Frog-Man Garage / Mechanical Help 13 06-15-2006 07:40 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome