Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #1
My 06 R6 is having troubles idling. If the engine is cold it will start right up and idle with no problems. My trouble starts when I shut off the engine for about 10-30 minutes later. Like if I ride to eat somewhere when I get back on, the engine is still warm, it will turn over but then just die like 2 seconds later. If I keep a little throttle into and take off by the first stop sign it will idle just fine. Im guessing it has to do with the air/fuel ratio, so I am going to put a new air filter and if that doesn't fix it then new plugs, and if that doesn't work than I will have to bite the bullet and take it into the stealership. If anyone can help please do so, good or bad. Thanks!
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Mine does that to? Did you have the recall done? Mine started to do that after I had the air filter recall done..... Let me know what you find out
 

·
Registered
Joined
·
82 Posts
mines got something similar it will stut off when warming up between 120 - 160 once I ride it, it will stay on.................wats the problem........I just did a full service 2 and same thing
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #4
Yes i did have the recall done, but I put in a new K&N air filter in it and it hasn't done it sense. I also put my battery on charge overnight becuase of the winter and all, so I don't know if it was the air filter, new charge, or the combination of both, but its not doin it anymore. Hope this helps, good luck!
 
1 - 4 of 4 Posts
Top