Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
Ok here we go a friend of mine yamaha r6 is not starting the fuel pump is working and so on...if you dope the bike it would start when we checked the upper injectors there aren't getting any current when trying to start
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Ok here we go a friend of mine yamaha r6 is not starting the fuel pump is working and so on...if you dope the bike it would start when we checked the upper injectors there aren't getting any current when trying to start
Need more info on the year, etc. it might be the resistor in the keys ignition.
They will cause a crank but no start condition.

Sent from my SM-G965U1 using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #5
Need more info on the year, etc. it might be the resistor in the keys ignition.
They will cause a crank but no start condition.

Sent from my SM-G965U1 using Tapatalk
Its
Need more info on the year, etc. it might be the resistor in the keys ignition.
They will cause a crank but no start condition.

Sent from my SM-G965U1 using Tapatalk
2008
 

·
Parts Pimp
Joined
·
26,464 Posts
Ok here we go a friend of mine yamaha r6 is not starting the fuel pump is working and so on...if you dope the bike it would start when we checked the upper injectors there aren't getting any current when trying to start
Dope the bike?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
1,619 Posts
I presume he means spraying flammable fluid into the intake.

Do you have any codes stored?

If you're 100% confident that your injectors aren't firing:
The voltage regulator feeds the injector fuse
which feeds the starting cutoff relay module
which feeds the ECU, fuel pump and injectors
The ECU grounds an injector when it wants to fire it


So see whether the starting cut-off module is getting 12v at its red wire.
See whether its outputting 12v on its red/blue wire.
Test for 12v at the ECU's red/blue, and the injectors red/blue wires.

If you have power to the injectors then the ECU for whatever reason isn't firing them. It's unlikely that all would simultaneously go bad. More likely is there's a problem with the fuel or spark.
 
1 - 11 of 11 Posts
Top