Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums banner
1 - 3 of 3 Posts

·
my R6 eats asphalt
Joined
·
77 Posts
Discussion Starter · #1 ·
first let me start by saying that this is a great forum!
now to my problem i have a 2003 R6 when i'm starting out it seems to miss, i took the bike to an open housr at a local performace shop that was haveing free dyno runs and when they ran it it was breaking up pretty bad. the dyno operator told me that i should check the spark plugs. i replace the spark plugs today and the boots around the top of the coils have little holes like the coils are arcing out thought the top of the coil through the boots anyone heard of this? if so new coils needed to fix the problem any help will be great thanks
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
I have a 07 R6 that started out doing something like this. It would be low on power from around idle to 4k RPM then it would catch and take off like a rocket. Then it finally started just losing power all the way around. I wound up changing all 4 coils and it runs perfect now. I don't know if this is what's happening with your bike but I figured I'd tell you my experience.
 

·
UR B-hind Da 8 Ball
Joined
·
6,389 Posts
I have a 07 R6 that started out doing something like this. It would be low on power from around idle to 4k RPM then it would catch and take off like a rocket. Then it finally started just losing power all the way around. I wound up changing all 4 coils and it runs perfect now. I don't know if this is what's happening with your bike but I figured I'd tell you my experience.
This thread was 13 years ago. And after he posted this thread, he probably found about a hundred threads that confirmed that many other 03 owners had the same coil issue...,,
 
1 - 3 of 3 Posts
Top