Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums banner
1 - 11 of 11 Posts

· my r6 eats me
Joined
·
89 Posts
how did he run it through the engine. In my truck i put it through the brake booster vaccum line, and put it in the oil 15 miles prior to doing oil change and in the tank of gas prior to oil change. It does help alot.
 

· fun and informative
Joined
·
555 Posts
i put 1/2 a can in to stabilize the gas before winter and the other half when she wakes up in march.
 

· Registered
Joined
·
6 Posts
2004 r6 with 2k miles, been sitting for a couple years got a battery and it screamed like no other. Last week I put in half a can of seafoam with full tank of gas. Rode for 50 miles and let it sit for a week. Started up yesterday and it sounded like it was going to die, had chugging idle under 1k, took er out for a spin, no power whatsoever. Any ideas? Perhaps fouled plugs from seafoam? Ideas anyone?
 

· Car? What Car?
Joined
·
2,332 Posts
I'm not sure. Ive not gone that far into the engine before. I've just heard what SF can do if not used properly. If used properly, you will notice a vast improvement in performance. At least I did when I ran a can through it over 4 tanks. Gotta be careful with that stuff.
 

· Nahm Nahm my R6 ate me...
Joined
·
30 Posts
2004 r6 with 2k miles, been sitting for a couple years got a battery and it screamed like no other. Last week I put in half a can of seafoam with full tank of gas. Rode for 50 miles and let it sit for a week. Started up yesterday and it sounded like it was going to die, had chugging idle under 1k, took er out for a spin, no power whatsoever. Any ideas? Perhaps fouled plugs from seafoam? Ideas anyone?
I also had a similar problem, I would have to strongly suggest draining the tank and running the bike dry, even after I did that I still have that weird chugging noise your referring to, me and my mechanic are currently trying to determine what the problem is, he thought it might be the clutch slipping. After I used the product I changed the spark plugs, cleaned the air filter, got new sprockets, fresh tank of gas, and a new chain and the problem is still slightly there :\ right around 5.9k RMPs and in low RMPs I dont use 1st gear tho so I dont notice it as much there but not super happy bout SeaFoam :thumbdown :thumbdown
 

· Nahm Nahm my R6 ate me...
Joined
·
30 Posts
were your plugs fouled?
Difficult to say haha, guy before me never changed them so they were in their for 13500 miles they didn't look to spiffy when he held em up they looked fairly black, he said they were probably stock :/, if uve not picked out plugs I could suggest you get CR10EiX, next time I go down there if he still has em ill bring em back and take pics but he probably threw em out.
 
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top